Last minute Kusadasi

Op het laatste moment een vakantie boeken, kan je een hele goedkope reis opleveren. Er zijn natuurlijk eindeloos veel bestemmingen waar je uit kunt kiezen. Turkije is de laatste jaren erg populair en vooral de kustplaats Kusadasi is erg geliefd. Kusadasi betekent letterlijk vertaald, ‘vogeleiland’, de plaats heeft deze naam te danken aan het duiveneiland dat er voor de kust ligt.

Diverse winkels, restaurants en barretjes zorgen voor een optimale vakantiesfeer en ’s-avonds zorgt de ‘Barlar Sokak’ dat u zich tot in de kleine uurtjes kunt vermaken. Het is hét uitgaansgedeelte van Kusadasi; vol met bars en discotheken. Vanuit de vissershaven kunt u een leuke wandeling maken over de wandelpromenade en boulevard richting het centrum.

De plaats
Met een lastminute Kusadasi vakantie kun je een moderne strandvakantie combineren met historie en cultuur. In en om Kusadasi zijn er veel bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn prachtige oude gebouwen, indrukwekkende ruïnes en moskëen te bewonderen.
De populaire stranden zijn de Ladies Beach en de Silver Beach. Als je met de kinderen naar het strand wilt, is het leuk om net buiten Kusadasi naar de zee te gaan; daar ligt Long Beach en doordat het strand hier heel langzaam afloopt in zee, is het uitermate kindvriendelijk.

Het centrum van Kusadasi is de ideale plek voor winkelaars; er is van alles te koop, kleding, juwelen, textiel, leer enz. Daarna kun je lekker uit eten gaan en ’s-avonds het bruisende nachtleven induiken. Kusadasi is compact, gezellig en je kunt overal makkelijk komen. Leuke plaatsen in het centrum om te bezoeken zijn de Caravanserai, Kalaici, Grand en Orient Bazaar en de bar street.
De in 1966 gerestaureerde Caravanserai ligt vlakbij de haven en is gebouwd door de vizier Okuz Mehmed Pasha. Dit indrukwekkende Ottomaanse kasteel was gebouwd voor de handel over zee. De schemerige binnenplaats is omgeven door twee verdiepingen met binnendeuren.

Je kunt in Kusadasi ook meedoen aan diverse excursies, in Kusadasi zelf, maar ook in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een excursie naar de grot van Zeus. Volgens de mythologie ging Zeus hier altijd zwemmen met de mooiste meisjes van het dorp. Nu kun je de grot bereiken via een mooi pad met madeliefjes. In het sprankelende water in de grot kun je zwemmen. Andere excursies zijn bijvoorbeeld naar Caravanserai, Efeze, Afrodite, Euromos en nog veel meer.

Doordat Kusadasi een populaire vakantiebestemming is, zijn er diverse kwaliteitshotels, vakantiehuisjes en zelfs vakantieparken. Kijk eens rond op internet voor een goede lastminute Kusadasi aanbieding, zo ben je verzekerd van een heerlijke vakantie voor weinig geld!