Last minute Marmaris

Marmarmis is met zijn feeërieke baai één van de mooiste badplaatsen bij uitstek van Turkije. Oorspronkelijk komt de term ‘Marmaris’ uit het Grieks, waar het vertaald ‘schitterend of glanzend’ betekent. Een betere naam kon niet bedacht worden wanneer men kijkt naar de hemelsblauwe baai, het prachtige landschap, de stralende zon en de aangename Turkse gastvrijheid. Dankzij de ligging van Marmaris, met achter de stedelijke bebouwing groene naaldbossen, kent de streek bovendien een bijzonder mild klimaat. Gedurende het hele zomerseizoen (gaande van april tot oktober) schommelen de temperaturen steeds tussen de 20 en 35 graden.

Aan te raden excursies zijn onder andere Pamukkale, de witte kalksteenterassen gevuld met water waarvan sommigen zelfs nog bewandeld kunnen worden; Rhodos, een Grieks eiland op amper 2 uur en half varen van Marmaris; Dalyan, het eiland dat tientallen soorten schildpadden herbergt; Kaunos, de oude ruïnes van een Griekse stad die vooral bekend is dankzij zijn graftombes in de rotsen en tot slot Ephese, één van de grootste toenmalige oude Griekse steden.

Naast de mogelijke wandelingen in de natuur en de vele oudheidkundige bezienswaardigheden, beschikt Marmaris ook over een toeristischer aanbod. Talrijke winkeltjes, restaurantjes en lokale pubs wachten op toeristen om ontdekt te worden. Wie zich s’ avonds uit wil leven, kan in het oude stadscentrum van Marmaris ook terecht voor een bruisend nachtleven. Marmaris heeft echter nog meer in zijn mars. Zo beschikt het in zijn baai over de meest mondaine jachthaven van Turkije. Recent werden ook de meeste hotels uit Marmaris vernieuwd, en kregen zij gezelschap van nieuwe all-inclusieve hotels. Op die manier geniet je tegen democratische prijzen van een zorgeloze vakantie,
zonder oog te moeten hebben voor eventuele speurtochten naar supermarkten voor maaltijden. De meeste van de hotels in Marmaris beschikken ook over een privé-zandstrand waar hotelgasten gratis gebruik van kunnen maken.

Combineren we dit alles met een uitgebreid aanbod aan watersportmogelijkheden en de niet zo verre afstand van reizen, dan kennen we onmiddellijk de echte redenen van het succes van Marmaris.