Last minute Bodrum

Oorspronkelijke was Bodrum dé badplaats bij uitstek voor de jetset van Turkije en buurlanden.Echter is de stad inmiddels uitgegroeid tot één van de mooiste vakantiebestemmingen in Turkijë voor alle vakantiegangers. De stad is gelegen in het Zuidwesten van Turkije en behoort daardoor tot de Egeïsche kust met andere populaire vakantiebestemmingen als Marmaris , Datca, Kusadasi, Bitez,Torba en Turgutreis naast zich.

Waarom kiezen voor Bodrum? Ondanks zijn relatief lage inwonersaantal (slechts 35.000) biedt de stad jaarlijks aan 200.000 toeristen tegelijkertijd onderdak. Bodrum heeft dan ook alles in zijn mars om de vakantieganger zijn idyllische vakantie te bezorgen. Pittoreske steegjes gaan over in lokale pubs, gezellige en smaakvolle restaurantjes en plaatselijke winkeltjes. Naast dit alles biedt Bodrum ook een bruisend uitgangsleven aan voor de jongere bezoekers. Langs de boulevard bevinden zich tientallen kleine discotheekjes die de oude stad s ’avonds omtoveren in een paradijs voor de partyganger, met als hoogtepunt de beroemde openluchtdiscotheek Halikarnas. Ook voor de iets rustigere vakantieganger heeft Bodrum heel wat in petto.

Met zijn sneeuwwitte huisjes en schilderatige haven, zorgt Bodrum voor dé ontmoeting tussen oude en nieuwe cultuur. Ook een oversteek naar het Griekse eiland Kos is mogelijk tegen opmerkelijke tarieven. Andere bezienswaardigheden die aan te raden vallen zijn: de Petrusburcht, het gerenommeerde onderwartermuseum met archeologische vondsten, de stadswallen van Alexander de Grote en het oude Griekse Theater. Op enkele kilometers van Bodrum ligt het inmiddels even bekende Gümbet. Gümbet is doorheen de jaren uitgegroeid tot een organisch geheel met Bodrüm. Naast een fijn zandstrand beschikt Gümbet over een centrum vol winkels en bars. Voor circa 1 euro kun je tussen beiden van ’s ochtends vroeg tot s’ avonds laat pendelen.

Kortom, wie kiest voor Bodrum, kiest voor een vakantie Turkije met prachtige zandstranden, een stralende zon, een mooie omgeving en gunstig geprijsde luxehotels dankzij de voordelige all inclusive formules.