Adviezen voor een vakantie naar Turkije

August 18, 2016 Geen reacties

Bent u van plan ome en reis te boeken naar Turkije? Dan zijn er natuurlijk veel leuke bezienswaardigheden te bezoeken. U kunt deze vinden via het internet, in reisgidsen, via personen uit persoonlijke kringen of bij het lokale reisbureau. Er zijn echter nog een aantal praktische zaken waar u over na moet denken.

Let op criminaliteit

Wanneer u uzelf bevindt in drukke toeristische plekken zult u merken dat er veel criminaliteit heerst. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u altijd uw zakken dicht doet en niet te veel in extreme bevind. Dit zijn namelijk broedplaatsen voor bijvoorbeeld zakkenrollers. Ook straatverkopers hebben er soms een handje van om uw spullen af te troggelen. Wees dus op uw hoede wanneer u drukke toeristische trekpleisters gaat bezoeken om ongein te voorkomen.

Benodigde reisdocumenten

Naast alle zaken rondom de reis moet u ook goede voorbereidingen treffen. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. Veel personen achter de balie op het vliegveld in Turkije zullen hier waarde aan hechten en weigeren u wanneer dit niet het geval is.

Naast het geschikte paspoort moet u er ook voor zorgen dat u Turks visum heeft aangevraagd. Dit kunt u voor de vakantie gemakkelijk doen via het internet. Zorg er echter wel voor dat u dit vroegtijdig doet, want het kan een aantal wekend duren voordat deze binnen is. Is deze nog niet binnen voor u op vakantie gaat? Dan zal u bij aankomst veel geld moeten betalen voor een visum voor Turkije.

Politieke instabiliteit

De afgelopen periode is de politieke situatie in Turkije niet helemaal positief. Dit komt door een mislukte staatsgreep en hierdoor is het land enigszins verdeeld in twee kampen. Wij raden u aan om uzelf goed te laten adviseren door een reisbureau. Ook kunt u recensies van eerdere vakantiegangers erbij pakken om te kijken hoe zij de vakantie hebben ervaren.

Plaats een reactie

*
*